LeukeSpellen.Be

Leid de Bal: Rebound, Bevrijd de Hamburger, Puzzel Pinbal, Rebound 2

Ga terug naar Behendigheid Spelletjes
Advertentie
Laat het varken vliegen

Laat het varken vliegen

Denk Spelletjes 3,7 Probeer het varkentje zo naar zijn drankje te brengen. Als hij het drankje heeft, kan hij naar het volgende level vliegen. De blauwe stenen kunnen alleen met de blauwe pijl verplaatst worden, de groene stenen alleen met de groene pijl en het varkentje alleen met de roze pijl. Ze zijn allemaal mogelijk, maar je moet wel even nadenken.
Begraaf die botten

Begraaf die botten

Denk Spelletjes 3,0 Help jij het doodgravertje om alle botten netjes onder de grond te begraven? Een luguber maar uitdagend spelletje waarin je gebruik maakt van ventilatoren, vuur, houten luiken, karretjes en nog veel meer om het geraamte naar zijn plek te begeleiden.
Isoball 3

Isoball 3

Denk Spelletjes 2,4 Plaats blokken op zo'n manier dat de bal in het gat rolt!
Kanonskogel Begeleiden

Kanonskogel Begeleiden

Behendigheid Spelletjes 2,4 Probeer om de balletjes in de goede buizen te laten vallen. Hoe kleiner de buis des de meer punten je krijgt.
Koe Curling

Koe Curling

Sport Spelletjes 1,9 Je heb 3 stenen waar mee je moet proberen om precies in het midden te komen. Hoe verder van het midden af, hoe minder punten je krijgt. Degene met de meeste punten wint.
Konijnendiefje

Konijnendiefje

Behendigheid Spelletjes 1,6 Jij bent een konijnendief in een klein ruimteschip en moet alle konijntjes redden en ze snel naar de teleporteermachine lokken met een wortel, want de konijnenboer wil konijnenstamppot maken als hij wakker wordt. Pas op, want hij schiet op je als hij je betrapt!
Kattenkoekje

Kattenkoekje

Denk Spelletjes 1,5 Plaats houten balken op de juiste plek zodat het koekje naar de kat kan rollen!
Brug Bouwen 2

Brug Bouwen 2

Denk Spelletjes 1,2 Probeer een goede brug te bouwen zodat de roze beestjes erover heen kunnen lopen. Zorg ervoor dat je een goede constructie hebt anders stort de boel in.
Brug Bouwen

Brug Bouwen

Denk Spelletjes 1,0 Probeer een goede brug te bouwen zodat de roze beestjes erover heen kunnen lopen. Zorg ervoor dat je een goede constructie hebt anders stort de boel in.
Bob zonder geld

Bob zonder geld

Denk Spelletjes 1,0 Bob leidt een saai en uitzichtloos leven als kantoormedewerker in een Amerikaanse stad. Hij droomt ervan om rijk te zijn, maar voorlopig zit dat er nog niet in: zelfs de pinautomaat weigert om hem nog maar één dollar te verstrekken! Kun jij Bob helpen om aan geld te komen? Er vallen muntjes naar beneden, en door balkjes te tekenen, zorg jij ervoor dat deze muntjes bij Bob terechtkomen. Let wel op, want de hoeveelheid hout is niet onbeperkt!
Tarzan Ball

Tarzan Ball

Behendigheid Spelletjes 0,8 Dit is een leuke variant op IQ Ball! Help het kleine, paarse poppetje om het rood-witte doelwit te pakken te krijgen. Dit kan direct, maar ook indirect, want hoe verder je komt, hoe moeilijker het spelletje wordt. Verplaats obstakels en probeer je doel in zo weinig mogelijk klikken te bereiken!
Vliegveld controller

Vliegveld controller

Denk Spelletjes 0,6 Zorg dat alles vlekkeloos verloopt op dit vliegveld, door ervoor te zorgen dat er geen vertragingen ontstaan, of botsingen tussen vliegtuigen. Je kan je vliegtuigen besturen door erop te klikken en ze basisinstructies te geven. Je moet een bepaald geldbedrag hebben verzameld om door te kunnen gaan naar het volgende level.
Emmer Bal

Emmer Bal

Behendigheid Spelletjes 0,6 Probeer om alle balletjes in de goede emmers te schieten.
Wereldkat

Wereldkat

Denk Spelletjes 0,5 Deze kat is het beu om steeds maar thuis te zitten en dag in dag uit dezelfde droge kattenbrokken te eten. Hij besluit dan ook om op het vliegtuig te stappen en wat van de wereld te gaan zien. In ieder land wil hij de plaatselijke specialiteiten proeven: om te beginnen een hamburger in de Verenigde Staten. Zorg jij ervoor dat hij zijn voedsel krijgt? Hiervoor moet je in de juiste volgorde obstakels wegklikken, zodat het voedsel in zo min mogelijk muisklikken bij deze reislustige kat belandt, en onderweg ook nog eens de sterretjes raakt. Kijk uit voor de spanningsvelden: als het eten daar tegenaan komt, verbrandt het en moet je opnieuw beginnen!
Minitrein

Minitrein

Denk Spelletjes 0,5 In dit spel is het de bedoeling dat je het treintje de tunnel in laat rijden. Dit doe je door de voorwerpen op zo'n manier te verplaatsen dat de trein door kan rijden. Succes!
Boze hagelwolk

Boze hagelwolk

Behendigheid Spelletjes 0,4 Zorg dat de wrede hagelwolken de onschuldige vruchtjes niet beschadigen! Hoe ga je te werk? Denk goed na en probeer een afdakje te bouwen waaronder de appel en de sinaasappel kunnen schuilen. Ook kun je bommetjes gebruiken om het fruit te verplaatsen, zodat het onder een bestaand afdakje komt te liggen. Wees snel, want de wolk komt er sneller aan dan je denkt!
Zwart Gat

Zwart Gat

Behendigheid Spelletjes 0,3 Breng de bal naar de uitgang met de hulp van de zwarte gaten. Je kan de zwarte gaten verplaatsen door ze te verschuiven met de muis. Je kan ook de bal stilzetten om zo de zwarte gaten te verplaatsen.
Bouw die brug

Bouw die brug

Denk Spelletjes 0,2 In dit spel moet je een brug zien te bouwen, zodat je werknemers goederen van de andere kant van de vallei kunnen ophalen. Als eerste verken je het terrein waar je je brug wilt bouwen. Wanneer je met je muis naar de rechterrand van het scherm gaat, scrollt dit vanzelf verder naar rechts, en hetzelfde geldt voor de linkerkant van het scherm. Door op het 'ontwerp'-icoon (geodriehoek en liniaal) te klikken, links bovenaan in het venster, begin je met het bouwen van je brug. Je budget is beperkt, en ieder onderdeel kost geld, dus je zult slim moeten bouwen. Rechts bovenaan zie je hoeveel geld je nog over hebt om te bouwen. Er zijn twee onderdelen: 'loopelementen' en 'verbindingselementen'. Verbindingselementen zijn lichter en goedkoper, maar je werknemers kunnen er niet overheen lopen, dus je moet de verbindings- en loopelementen met elkaar combineren. Kies het beginpunt van het onderdeel door op 1 van de knooppunten te klikken. Houd de linkermuisknop ingedrukt totdat je het eindpunt van je onderdeel hebt bepaald. Wanneer je een onderdeel wilt weghalen, klik je op het 'delete selected'-icoon links bovenaan, of druk je op de deleteknop op je toetsenbord. Als je alle onderdelen wilt verwijderen, klik je op het 'clear project'-icoon. Wanneer je brug klaar is, kan je op het testicoontje (stopwatch) klikken om hem te testen.
Brug Bouwen 3

Brug Bouwen 3

Denk Spelletjes 0,2 Bouw een goede brug voor de beestjes die over het ravijn willen lopen. Zorg dat de constructie goed in elkaar zit anders stort de boel gelijk in elkaar.
IJsbeer vs Pinguïns

IJsbeer vs Pinguïns

Denk Spelletjes 0,1 Jij bent een ijsbeer, en jouw land is bezet door boosaardige pinguïns. Je stapt op je bobslee, en probeert er zo veel mogelijk omver te rijden. Hiervoor moet je soms wat kunstgrepen toepassen, die worden uitgelegd in het spel zelf.
Bouw die brug 2

Bouw die brug 2

Denk Spelletjes 0,1 Kun je je het spel 'Bouw die brug' nog herinneren? Misschien speel je het nog steeds graag en vaak. Er is nu een vervolg op dit leuke denkspel! Ook hier moet je een brug zien te bouwen, zodat je werknemers goederen van de andere kant van de vallei kunnen ophalen. Als eerste verken je het terrein waar je je brug wilt bouwen. Je budget is beperkt, en ieder onderdeel kost geld, dus je zult slim moeten bouwen. Rechts bovenaan zie je hoeveel geld je nog over hebt om te bouwen. Er zijn twee onderdelen: 'loopelementen' en 'verbindingselementen'. Verbindingselementen zijn lichter en goedkoper, maar je werknemers kunnen er niet overheen lopen, dus je moet de verbindings- en loopelementen met elkaar combineren. Wanneer je brug klaar is, kan je op de stopwatch klikken om je bouwwerk te testen.
Springend doosje

Springend doosje

Behendigheid Spelletjes 0,1 Help jij dit doosje om al springend het oranje plateau te bereiken? Let wel op, want het aantal pogingen is beperkt.
Zwarte Gaten

Zwarte Gaten

Behendigheid Spelletjes 0,1 Plaats de aantrekkingsgaten op de juiste plek zodat je de bal naar het zwarte gat kunt leiden.
Magneet 2

Magneet 2

Behendigheid Spelletjes ? Begeleid de bal met de magneet naar het eindpunt. De bal mag de randen niet raken want dan moet je overnieuw beginnen.
Tijd voor een dutje

Tijd voor een dutje

Behendigheid Spelletjes ? Het is tijd voor de babydieren om naar huis te gaan en een middagdutje te doen. Stuur hun ouders dus op ze af en probeer onderweg ook nog wat sterren mee te pikken voor extra score!
Jelly Alien

Jelly Alien

Denk Spelletjes ? Help alle deeltjes van dit paarse buitenaardse wezen om bij elkaar te komen, zodat ze weer één grote alien vormen: net als voor de meteorietinslag die hem in allemaal deeltjes liet uiteenspatten! Als het je lukt om ze allemaal bij elkaar te krijgen en ook nog eens alle gele sterren te raken, is dat helemaal mooi!
Rebound 2

Rebound 2

Behendigheid Spelletjes ? Plaats hekken zodat het balletje in de juiste richting naar de uitgang rolt.
Slimme hondjes

Slimme hondjes

Denk Spelletjes ? Deze twee slimme honden vinden het leuk om een bal naar elkaar over te spelen. Gooien en vangen kunnen ze als de beste, maar vaak zijn er toch hindernissen die ze zonder jouw hulp niet kunnen nemen. Denk dus logisch na en zorg er, met behulp van allerlei voorwerpen, voor dat ze door kunnen gaan met spelen!
Geslaagd experiment

Geslaagd experiment

Denk Spelletjes ? Jij gaat natuurkundige experimenten uitvoeren in een laboratorium! De zwaartekracht speelt hierbij een grote rol. Het is de bedoeling dat je de zwarte bal naar het groene vlaggetje loodst. Hierbij kun je verschillende andere ballen gebruiken: een zware bowlingbal, een lichte luchtbel die juist naar boven beweegt, of een stuiterende basketbal. Probeer om je doel met zo min mogelijk ballen te bereiken!

Spelletjes - Leid de Bal Little Game